Voor -en vroegschoolse educatie.

Obs de Klimop / Voor -en vroegschoolse educatie

Peutercombi voorschool De Klimop

Je peuter wil samen met vriendjes spelen, nieuwe dingen leren en veel ontdekken. Dat kan op onze Peutercombi voorschool De Klimop. Het is kinderopvang met veel aandacht voor de ontwikkeling van 2 tot 4-jarigen. Onze pedagogisch medewerkers zijn liefdevol en zorgzaam, maken het gezellig en bieden met activiteiten en thema’s ‘avontuur op maat’.

“Spelen, ontdekken en leren, wij luisteren naar de natuurlijke behoefte van kinderen!”

Wij bieden

  • vijf dagen per week opvang van 8:30 uur tot 13:30 uur
  • zijn 52 weken weken per jaar open
  • kinderopvang met voorschool programma
  • plezier maken en spelenderwijs leren
  • opstap voor de basisschool
  • tarief inclusief eten, fruit, drinken, luiers en thema-programma’s
  • recht op Kinderopvang- of Gemeentetoeslag, Scholierenvergoeding

Samenwerking met de basisscholen

Onze Peutercombi voorschool werkt nauw samen met de basisschool. Het VVE-themaprogramma voor de ontwikkeling van de kinderen sluit goed aan op het basisonderwijs. Daardoor is de stap naar de basisschool voor je kind makkelijker.

Een voorschooldag op de Peutercombi

Je kind wordt in een vaste groep geplaatst. Zo ziet je kind dagelijks de vaste vriendjes en pedagogisch medewerkers. We stimuleren de ontwikkeling met spelletjes, tekenen, knutselen, puzzelen, zingen en taal. Met taalactiviteiten helpen we de woordenschat uit te breiden. Dat wordt gedaan op een speelse wijze, waardoor je kind plezier krijgt in het leren.

Buiten spelen en bewegen

We zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer, er is voldoende uitdagend spelmateriaal en er zijn volop mogelijkheden voor de kinderen om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat we ook naar buiten gaan en dat kinderen bewegen. Daarom doen we met de kinderen beweegspelletjes.

Gezonde traktaties, eten en drinken

Gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom letten we erop dat het eten en drinken geen of weinig toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen bevatten. Verder zit er zo weinig mogelijk zout en vet in ons eten. Als kinderen jarig zijn of hun afscheid vieren mogen ze trakteren op een lekkere gezonde traktatie. Ter inspiratie kun je ons traktatieboek bekijken.

Ouderbetrokkenheid

Tijdens de dagelijkse overdracht vertellen we je de bijzonderheden van de dag. Als je vragen hebt over de opvoeding of over het gedrag van je kind, proberen wij te adviseren of brengen we je in contact met een van onze samenwerkingspartners. We bieden regelmatig gelegenheid voor 10-minutengesprekjes over de ontwikkeling van je kind. Elke 6 weken staat een thema centraal. De pedagogisch medewerksters informeren je over het thema waarmee je kind bezig is. Bij elk thema krijg je een Uit &Thuis boekje waarin diverse activiteiten staan die je met je kind thuis kunt doen. Op de voorschool worden themagerichte activiteiten aangeboden, die je samen met je kind kunt doen.

Inschrijven?

Dat kan met ons handige inschrijfformulier op onze website.
Klik HIER voor het inschrijfformulier

Meer informatie

Peutercombi voorschool de Klimop is een locatie van Combiwel voor Kinderen. U bent van harte welkom om kennis te komen maken.

Ga voor meer informatie naar www.combiwelvoorkinderen.nl

Back to Top