Naschoolse activiteitenaanbod.

Obs de Klimop / Naschoolse activiteitenaanbod

De verlengde schoolactiviteiten, Jumpin en Wijsneus
Onze school is sinds enkele jaren betrokken bij de Verlengde Schooldag in Amsterdam-Noord. Ieder schooljaar kan ingeschreven worden op een aantal activiteiten per periode. Het schooljaar is verdeeld in drie periodes: de eerste periode is van september t/m november, de tweede periode van januari t/m maart en de derde periode is van april t/m juni. De activiteiten worden per periode zoveel mogelijk verdeeld over de groepen. Leerlingen uit de groepen kunnen vrijwillig inschrijven op de aangeboden activiteiten. Wij verwachten dat zij dan alle lessen zullen volgen van de activiteit die zij gekozen hebben. Alle verlengde schooldag activiteiten worden verzorgd door docenten van de instellingen. De meeste activiteiten zullen in school plaatsvinden, maar het kan voorkomen dat de lessen op een andere locatie gegeven worden. Aan het begin van iedere periode worden de leerlingen en de ouders waarvoor een activiteit gaat starten middels een brief geïnformeerd. Op De Klimop zorgen twee instanties voor de naschoolse activiteiten;

jumpin logo

Logo stichting wijsneus

 

 

 

 


Jumpin verzorgt de volgende activiteiten;

Volleybal
Wanneer en waar; Maandag, Gymzaal Klimop, Tijd 14.15 – 15.15 uur, Voor groep 6 t/m 8

Turnen
Wanneer en waar; Maandag, Gymzaal Oranje Nassau, Tijd 14.30 – 15.30 uur, Voor groep 3 t/m 5

Racketsport voor kleuters
Wanneer en waar; Maandag en donderdag, Speelzaal of Gymzaal Oranje Nassau, Tijd 14.30 – 15.30 uur, Voor groep 1 en 2

Dans
Wanneer en waar; Dinsdag, Gymzaal Oranje Nassau, Tijd 14.30 – 15.30 uur, Voor groep 6 t/m 8

Balsporten voor kleuters
Wanneer en waar; Donderdag, Speelzaal Klimop, Tijd 14.15 – 15.15 uur, Voor groep 1 en 2

Sportbuurtvereniging (SBV)
Minihandbalschool

Wil je nog een keer meedoen aan handbal of past deze SBV meteen bij jou, geef je gelijk op! De Mini-handbal-school biedt verschillende extra’s die de sport nog leuker en spannender maken.

Wanneer en waar; Donderdag 12 oktober t/m 12 juli, Gymzaal Klimop, Tijd 15.30 – 16.30 uur, Voor groep 3 t/m 5

Inschrijven/informatie
minihandbalschool@gmail.com

Voor de SBV kan gebruik worden gemaakt van het Jeugdsportfonds. Meer informatie vraag de Ouder- en kindadviseur op school.

Wijsneus verzorgt de volgende activiteiten;

CURSUSPROGRAMMA:

Groep 1,2 Film maken
Maak je eigen animatiefilm! Moeilijk? Helemaal niet! Iedereen kan het! Bedenk een verhaal, knutsel de poppen en het decor, spreek geluidjes in en neem je eigen filmpje op!

Groep 3,4 Circus
Circus AIM komt naar de Klimopschool: Dansen op het koord, tijgers, acrobatiek, Chinese bordjes draaien en prachtige trucjes leren in de trapeze…Komt dat zien…. en DOEN! In dit circus ben jij de artiest!

Groep 5,6 Koken
In de lessen van juf Anita leren de kinderen over gezond eten. Ze gebruiken al hun zintuigen: ze gaan eten ruiken, voelen, zien en natuurlijk proeven. Ze leren hoe leuk koken en gezond eten kan zijn.

Groep 7,8 Edelsmeden
Van hout, metaal en plastic maak je je eigen sieraden: sleutelhanger, ketting of armband. Als ze klaar zijn mag je ze dragen! Kralen rijgen, vijlen, werken met ijzerdraad en tangetjes. Deze cursus is leuk voor jongens en meisjes.

TALENT IN JE EIGEN WIJK:
Naast de cursussen op school kunt u uw kind inschrijven voor een club in de buurt van de school.

Groep 5-7 Teken en Timmerbedrijf
Hou je van tekenen en timmeren of zou je dat beter willen leren dan sla je bij de Teken & Timmerclub de spijker op de kop! In de werkplaats ga je aan de slag met planken, stiften, schroefmachines, verfrollers enzovoort en maak je de mooiste spullen voor in je kamer of in de tuin. Geef je snel op!
Waar: de Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16.

Groep 6, 7 Wijkclub NRDtv
Heb je altijd al zelf televisie willen maken? Dit is je kans! Leer in een reeks workshops hoe je een televisieprogramma maakt. Bouw mee aan de studio, leer filmen of wordt presentator van de show. Meld je nu aan! Waar: de Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16 (Foto en filmtoestemming verplicht)

Groep 6- 8 Wijkclub Eye Cine Club
Altijd al gedroomd van het maken van je eigen film? Doe mee met de EYE Cine Club. Bij de Cineclub van EYE Filmmuseum, maak je in acht workshops je eigen film en leer je wat er allemaal bij komt kijken. De EYE Cineclub eindigt met de grote première van alle zelfgemaakte films. Waar: in het Eye Filmmuseum, adres: IJpromenade 1.

Groep 6- 8 Wijkclub Klean
KLEAN klinkt als het Engelse woord voor schoon. Maar staat ook voor Klagen Loont Echt Absoluut Niet… Wat jij kan doen voor de natuur en het milieu is geen druppel op de gloeiende plaat, maar is juist heel erg belangrijk. In deze wijkclub gaan we oplossingen vinden. Je wordt ambassadeur en neemt anderen mee in jouw aanpak. Goodbye plastic soep… hello nieuwe schone wereld! Waar: Huis van de Wijk de Meeuw, adres Motorwal 300.

Groep 6 – 8 Wijkclub Techniek
Ben je technisch of wil je dat juist worden? Dan is deze nieuwe wijkclub echt iets voor jou! Je krijgt begeleiding van een ontwerper van Droogdok. Aan de hand van superleuke ontwerpopdrachten en spannende experimenten leer je van alles over design en techniek. Waar: de Klimopschool, adres: Varenweg 6

 

Klikt u hier om het inschrijfformulier te downloaden; Inschrijfformulier NSO Periode 1 17-18

Back to Top